Seminar tehnike pjevanja i interpretacije - Martina Gojčeta Silić

Martina Gojčeta Silić (Zagreb, 1972.), mezzosopran, redovito je prisutna na koncertnoj pozornici od 1995. godine. Na repertoaru su joj djela Bacha, Vivaldija, Rossinija, Mozarta, Mahlera, Verdijev Rekvijem, Schönbergova Knjiga visećih vrtova i Pierrot Lunaire, Papandopulova djela i mnoga druga. Često izvodi skladbe suvremenih skladatelja (Horvat, Kelemen, Gubajdulina, Šipuš, Ruždjak, Parać...). Surađuje s dirigentima kao što su Pavle Dešpalj, Dmitrij Kitajenko, Emmanuel Villaume, Daniele Callegari, Tonči Bilić, Berislav Šipuš, Ivo Lipanović, Ivan Repušić i dr. Dobitnica je nagrada „Milka Trnina“ i „Vladimir Nazor“ te četiriju „Porina“. Nakon mature na klavirskom i teoretskom odjelu glazbene škole „Pavao Markovac“ u Zagrebu, upisala je solopjevanje u razredu prof. Mire Zidarić. Apsolvirala je studij talijanskog jezika i književnosti i opće lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i 1998. diplomirala studij solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Zaposlena je kao izvanredna profesorica na Odsjeku za pjevanje Muzičke akademije u Zagrebu.
Seminar će se održati u Splitu, u razdoblju od 5.9.2022. do 9.9.2022. te će, uz individualni rad na usavršavanju pjevačke tehnike i interpretacije, biti održan i završni koncert(i) polaznika.

Ovim putem Vas pozivamo da iskažete svoj interes za sudjelovanje na ovom seminaru, te na vrijeme rezervirate svoje mjesto kao AKTIVNI ili PASIVNI sudionik, ispunjavanjem prijavnog obrasca na ovoj poveznici.

Kotizacija za AKTIVNO sudjelovanje na seminaru iznosi 1200 kn (za studente i učenike 800 kn)
Kotizacija za PASIVNO sudjelovanje na seminaru iznosi 500 kn.