Natječaj za pedagoško-animatorske programe

Dolazimo k Vama!

Pedagoško-animatorski programi su obrazovni, raznoliki i zabavni glazbeni programi koji za cilj imaju približiti mladim slušateljima vrijednu glazbu s kvalitetnom izvedbom uživo.

Po sadržaju i načinu izvedbe tražimo INOVATIVNE i KVALITETNE programe, izrađene na temelju mjerila i kriterija glazbenog odgoja, koji će dopuniti sat glazbene kulture i mladim slušateljima omogućiti živ doticaj s glazbom i izvođačima. Programi (osim ako se nastavljaju s radionicama), ne smiju biti duži od 50 minuta, a trebaju predstavljati teme iz postojećeg školskog kurikuluma za glazbenu kulturu u osnovnoj i srednjoj školi.

Detaljni uvjeti natječaja:

  1. Program neka bude tematski zaokružena cjelina (Komentiran koncert, predstava, radionica,…). Treba biti sastavljen od 2/3 živog glazbenog događaja te 1/3 vezanog teksta koji će događaj smisleno zaokružiti, mlade slušatelje usmjeriti, osvijestiti, informirati i aktivno uključiti u događaj. Komentar treba biti prilagođen dobnoj strukturi slušatelja.
  2. Dozvoljeni su svi glazbeni žanrovi (klasika, rock, etno, jazz, tradicijska,…); glazbu se može povezati s drugim umjetnostima – likovnom, literarnom, kazališnom, plesnom,… Također može biti kraće glazbeno-scensko, zanimljivo predavanje ili radionica.
  3. Program neka bude izvediv u različitim prostorima: u učionicama, atriju, galeriji, dvorani,…, obično u dopodnevnim satima u radnom tjednu.

 

Kod odabira programa uzet ćemo u obzir sljedeće kriterije:

  • inovativan pedagoški pristup,
  • veću kreativnost izvedbe,
  • duhovitu i što zanimljiviju obradu teme,
  • veći udio uživo izvedene glazbe,
  • primjerenost dobnoj skupini,
  • povezanost s postojećim školskim kurikulumom,
  • mogućnost izvedbe u različitim prostorima.

Dodatne informacije i pojašnjenja na emailu info@gmsplit.hr ili broju telefona +385 21 482 400.